Algemeen
Er is een verschil tussen recht op voorzieningen en geleverde voorzieningen.
Een recht op voorziening legt vast op welke voorzieningen de klant recht heeft volgens de beschikking van de gemeente. Er is nog geen organisatie(product) aan de voorziening gekoppeld.
Een geleverde voorziening legt vast hoe de klant zijn/haar recht krijgt en van welke zorgaanbieder/leverancier. Een geleverde voorziening kan afwijken van het recht op voorziening, maar is wel verbonden met dat recht. Wordt het recht beëindigd of ingetrokken, dan zal ook de geleverde voorziening worden beëindigd of ingetrokken. Als de geleverde voorziening beëindigd of ingetrokken wordt, dan kan het recht nog wel doorlopen.
Ook kan het recht op een voorziening hetzelfde blijven, maar kan de indicatie wijzigen, waardoor de geleverde voorziening moet wijzigen.
Voorbeeld: een jong kind krijgt eerst een tandemfiets geleverd zodat het samen met een ouder kan fietsen, maar naarmate het kind ouder
wordt wijzigt de behoefte van het kind en kan hij/zij zelfstandig op een driewieler fietsen.
De gemeente zal dan een herindicatie uitvoeren en een nieuwe geleverde voorziening in laten zetten via de zorgleverancier.